Båtdebut, 25.mai 2019

I det siste har det kommet stadige rapporter om fangster av storørret fra land i nordenden av Mjøsa. Tradisjonelt er det nok ikke mange som har praktisert et slikt fiske, men hvis man har tålmodigheten med seg og litt kunnskap om lovende steder /tidspunkter/sluker, så er det altså mulig! Tålmodighet må man vel ha i en lakseelv eller storørret-elv også, så det går vel omtrent ut på det samme. Og det er et vel liten tvil om at opplevelsen av å få en eks 5 kilos fisk på kroken fra land er noe litt annet enn tilsvarende ved dregging/trolling som er normal-metoden i Mjøsa.. For min egen del er det nærmeste jeg har kommet noe slikt; et par ørreter tatt ved vanlig kastestang-fiske fra båt.

Vel, for oss var det uansett nå tid for å få tatt første båtturen i 2019 og det ble slalom-trolling mellom alle tømmerstokker og brask som nå hadde tatt turen ned i nordenden av Mjøsa. Vi har mange favoritt-steder selv i Mjøsa, men denne gangen konsentrerte vi fisket om et lite område langs Brøttums-landet som vi hadde hørt om. Normalt fisker vi ofte med Devon-sluker i Mai, men denne gangen testet vi Tasmanian Devil (Tassis) på en av stengene. Også dette etter å ha fått noen tips..   Klokken 21.45 (etter en halv times fisking) går den første fisken på. Kort avstand fra land (kasteavstand..) og akkurat i det området vi konsentrerte oss om. Og sannelig satt den på Tassis’en som hang etter en sideparavan nærmest land. Fisken kjentes veldig tung ut, men viste seg å være en fettfinneklipt (utsatt) ørret på 2.2 kilo som var veldig feilkroket. Den ble med hjem til middag.

Vi tar er ny runde inn mot det samme område og ca kl 22.30 smeller det på nok en fisk på samme stang, men noe lenger fra land. Også denne kjennes stor ut og det viser den seg også å være. I periode stod den så bom-stile at jeg lurte litt på om det var stor-gjedda som hadde gått på. Men neida! En flott ørret (vill-fisk), på noe over 5 kg. Denne slapp vi ut igjen. På alle disse årene vi har fisket i Mjøsa er det trolig den nest største fisken som har vært innom båten en tur. (Vi har selvsagt mistet en som var myyyyyyyyyyye større, men hvor stor får vi aldri vite).

Så dette var en fin start på fiskesesongen 2019, og spesielt morsom å lykkes på et nytt sted og med litt annet utstyr.

Den store svømmer videre.


 


Den «lille» ble med hjem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s